Известие

Collapse
No announcement yet.

Грее 156 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Грее 156 1.9 JTD

Здравейте Имам един проблем - колата ми загрява с ъс скорост над 150 км/ч. Като отпусна педала сваля температурата за 1-2 мин. В градско не загрява изобщо. Моля някой който е имал подобен проблем да ми напише. Видях, че във форума е пускана такава тема и и изчетох всичко по въпроса, но решение на проблема не намерих.

Елена
    Алфа 156 1.9 JTD

Здравей! Напиши все пак до къде стига стрелката, какви градуси...
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

А ти що караш с над 150 км/ч баща, мъж нямаш ли си да ти се скарат
      landikar
      Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

А пуши ли?
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

ако се разтърсиш из форума ще видиш, че бая е писано по въпроса, но понеже и аз имам подобен проблем и бая се рових ти казвам, ПЪРВО си почисти водния радиатор, доста често от това се оказва. Или поне положението доста се подобрява.
          Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

Аз съм писък мн по темата

Comment

и аз имах същия проблем

Загряваше при висока скорост и баир (при всякаква скорост).
              Проверяваш първо термостата - запалваш и гледаш дали веднага запо4ва да се нагрява маркуча отиващ от двигателя до радиатора. След това проверяваш маркуча дето излиза дали е сащата температурата (трудно се пипат двата маркуча) след каране и спиране на колата докато е "прясна" ...
              Ако е наред (най -вероятно) си с задръстен радиатор - е аз отидох на НОВ - като го свали Румен (от клубния сервиз) да го чисти и се ронеха ребрата като .... абе оръсих се 300 кинта.
              Ако нямаш кинти, по спокойно каране и непрекъснато следене на температурата, че загряването е доста кофти и опасно ...
              ALFA 156 1.9JTD '98
              ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Дрън, дрън дрън....

Дори и да се рони може да не се разделяш с 300 лв.

Проблема на тези радиатори е бързото набиване с киреч. Моя като се задръсти махам перките - 4 болта и без да го махам го мия с маркуч - без водоструйка. От пред поизпръсквам и климата и си 6.

Знам, че нов е най-добре, но най-добре е нова кола и на всеки две години пак нова. Като не го можем минаваме по тънкия начин.

чак тогава ако не стане нов.

Comment

ФИЛОСОФИЯ

Аз не споделям такива български тарикатлъци.
                  Искам да имам кола, на която да мога да разчитам, да я карам с кеф а не да я мисля абе имам този и този проблем, абе това не ми ли беше и то прецакано ... А дали ще мога да отида до морето или до Германия.
                  В моята кола съм сигурен (всичко и е ТОК) и знам че само я паля до най-близката бензиностанция (ЕКО) и газ ако ще и до СИБИР ...
                  Като нямаш кинти да караш такава кола - продаваш и си вземаш нещо според чергата си ...
                  Ама пусти му БГ газарлък - няма пари за бензин иначе кола за 20к с оптични тунинги и т.н. а в ужасно(според моите разбирания) техническо състояние
                  ALFA 156 1.9JTD '98
                  ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Comment

Re: ФИЛОСОФИЯ

Първоначално публикувано от Bottata
                      Аз не споделям такива български тарикатлъци.
                      Искам да имам кола, на която да мога да разчитам, да я карам с кеф а не да я мисля абе имам този и този проблем, абе това не ми ли беше и то прецакано ... А дали ще мога да отида до морето или до Германия.
                      В моята кола съм сигурен (всичко и е ТОК) и знам че само я паля до най-близката бензиностанция (ЕКО) и газ ако ще и до СИБИР ...
                      Като нямаш кинти да караш такава кола - продаваш и си вземаш нещо според чергата си ...
                      Ама пусти му БГ газарлък - няма пари за бензин иначе кола за 20к с оптични тунинги и т.н. а в ужасно(според моите разбирания) техническо състояние
                      Абе ти да не обиди от това, че правиш глупости. На всеки се случава на едни повече, на други по-малко.

Тъй като виждам, че си перфекционист. Моля следващия път като слукаш гума (например на 1500 км.)- най-вероятно сменяш и 4-те да ми звъннеш да ги вдигна от боклука.

Напълно ти съчувствам на страховете като пътуваш до Сибир.

Comment

искам колкото може по точни да са ми нещата

Не съм се обидил - просто исках ясно да изясня БГ философията (поне 90% я споделят).
                        Иначе и моята малко нанагорно ми идва та търся добре платена работа 2000+ чисто. Няма само за колата и пиенето да работим
                        И не ядем доматите с колците ... сменям 4-те но продавам другите 3
                        Ако имах достатъчно кинти точно така бих постъпил ... а не да сменям една гума.
                        ALFA 156 1.9JTD '98
                        ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Working...
                        X